Föreningen Barnens GuldkantFöreningens styrelse består av följande personer:

Anna Lönneborg, Ordförande

Eva Ström, Vice Ordförande

Anna Sjöberg, Sekreterare

Cornelia Rognli, Kassör

Mona Ströhlein, ansvarig webbsida

Ullis Andersson

Pernilla Svahn

Martina Gustavsson

Patrik Pettersson


-Jag läste en artikel i Sundsvalls Tidning om barn i ekonomiskt utsatta situationer i kommunen och jag reagerade kraftigt och tänkte att något måste göras för att hjälpa dessa barn, säger Ullis Andersson en av föreningens initiativtagare.

Våren 2012 träffades några kvinnor för första gången, som kände väldig starkt för den här frågan och ville göra en insats. Föreningen Barnens Guldkant bildades samma kväll. Efter diverse träffar och administrativt arbete har föreningen ett konto där företag och privatpersoner kan sätta in ett bidrag. De insamlade medlen fördelas i form av presentkort av Svenska kyrkans diakoner. En revisionsbyrå har kopplats till föreningen, som har hand om ekonomin.

Vi i styrelsen drivs av ett personligt engagemang för barn och familjer med små ekonomiska resurser. Några av oss har själva upplevt ekonomisk utsatthet, medan andra har i sina yrkesroller träffat behövande barn och ungdomar. Alla styrelsemedlemmar i föreningen Barnens Guldkant arbetar ideellt

Ganska snart stod det klart för föreningens medlemmar att det vi vill jobba för är att hjälpa de barn som inte har råd att delta i fritidsaktiviteter på samma villkor som andra barn. Små saker kan göra så stor skillnad för att ge en guldkant på tillvaron, främja en aktiv fritid, social utveckling och motverka utanförskap.

Vi hoppas att Barnens Guldkant ska bli omtalade  i Sundsvall, för att så många behövande barn som möjligt ska kunna få hjälp.

Ditt bidrag gör skillnad!


Länkar:

Rädda Barnens Årsrapport 2012 om barnfattigdom i Sverige

Stadgar


BarnensGuldkant©Copyright 2012. All Rights Reserved.


Arkiv